Manual för rapportering av djursjukdata till SJV för häst

Denna manual förutsätter att du skrivit klart din konsultation och avslutat debiteringen. Därefter öppnar du kundkortet och trycker på pilen i den bruna knappen och väljer ”SJV djursjukdata”.

Nu har du kommit till översikten av dina konsultationer (visar avdelningens konsultationer om du har rättighet att rapportera på administratörsnivå).

Om du vill se vad din rapport kommer att innehålla kan du klicka på konsultationen i blå text.

För att rapportera till SJV bockar du i rutan framför den konsultation du vill ta med, en, flera eller välj alla. Därefter ”Skapa rapport”. Uppfyller din rapport samtliga krav för att rapportera till SJV, laddar du ner den skapade rapporten på din dator. Därefter loggar du in på SJV:s sida för djursjukdata: Klicka här.

Välj fil att ladda upp och skicka in. Här kräver SJV identifiering av dig igen.

Övrigt

Överst i fönstret där du ser dina rapporter, finns några fler ”knappar”, Skapa, Historik och Korrigeringar.

Skapa tar dig tillbaka till den sida där rapporten skapas efter att du följt instruktionen ovan för ”vanlig rapportering”. Historik visar dig vad som skett tidigare med status etc.

Korrigeringar visar de ändringar som gjorts med SJV:s koder i rapporten. Dessa kan ångras om du anser att en annan kod ska anges istället för den som visas, annars är detta endast en översikt.

Skulle du vid något tillfälle få ett meddelande om att du är utloggad från rapportsidan beror det på att du varit inaktiv i Provet Cloud för länge. Uppdatera kundkortet i Provet Cloud och klicka därefter på den bruna knappen för ”SJV djursjukdata” på nytt, så är du aktiverad igen och kan fortsätta rapporteringen.