Betalning och återbetalning

Snabblänkar

Typer av betalningar

Gör en betalning med kort

Fastställa förenklad faktura

Fastställa faktura i två steg

Anmärkning om e-postmeddelanden med sammanfattning av konsultation

Återbetalning

Status på betalning

Typer av betalningar

I Provet Cloud kan olika typer av betalningar hanteras med Nordhealth Pay:

• Betalningar för motförsäljning och konsultationsfakturor
  • Förbetalningar
  • Hälsoplansbetalningar - både engångsbetalningar och återkommande betalningar

Tillgängliga tekniska betalningsmetoder:

• Kortsvep - med traditionella kortbetalningar med en fysisk betalterminal.
  • Kort på fil - tokeniserade betalningar där shopparens (Provet Cloud-klient, djurägare) betalkortsinformation sparas i systemet, kategoriserad som en kassabetalning. Inget fysiskt kort behövs.
  • Onlinebetalningar - möjlighet att betala via en onlinelänk.
  • Postorder, telefonorder (MOTO) betalningar.

Gör en betalning med kort

Arbetsflödet är olika beroende på om arbetsflödet för kassaförsäljning i förenklade steg (rekommenderas) är aktiverat för din avdelning (klinik). För att justera arbetsflödet kan klinikadministratören använda inställningen Aktivera förenklad faktura för anonym försäljning för kassaförsäljning under avdelningsinställningar (Enhet).

Förenklad faktura (rekommenderat arbetsflöde)

1. På fakturasidan väljer du Nordhealth Pay från den nedre menyraden.
  2. Om du vill göra en delbetalning, redigera summan i fältet Betala.
  3. Om du har mer än en fysisk betalterminal, se till att den korrekta är vald i avsnittet Betalningsinformation.
  4. Alternativt kan du välja att spara kortinnehavarens uppgifter med kryssrutan Jag har medgivande från kunden för att spara betalningsmetoden.
  5. Välj Debitera betalkort för att starta betalningshanteringen. Terminalen kommer att uppmana kunden (shopparen) att dra kortet, och om transaktionen lyckas visas det på fakturasidan under betalningssektionen med betalningstypen 'Nordhealth Pay'.

Fastställa faktura i två steg

1. Välj Fastställ faktura längst ned till höger på fakturasidan.
  2. Välj Slutför - Inte betald ännu.
  3. Välj +Betalning.
  4. I rullgardinsmenyn för betalningstyp väljer du Nordhealth Pay.
  5. Välj den gröna bockknappen. Dialogen med Nordhealth Pay öppnas.
  6. Om du vill göra en delbetalning, redigera summan i fältet Betala.
  7. Om du har mer än en fysisk betalterminal, se till att den korrekta är vald i avsnittet Betalningsinformation.
  8. Alternativt kan du välja att spara kortinnehavarens uppgifter med kryssrutan Jag har medgivande från kunden för att spara betalningsmetoden.
  9. Välj Debitera betalkort för att starta betalningshanteringen. Terminalen kommer att uppmana kunden (shopparen) att dra kortet, och om transaktionen lyckas visas det på fakturasidan under betalningssektionen med betalningstypen 'Nordhealth Pay'.

Anmärkning om e-postmeddelanden med sammanfattning av konsultation

Med inställningar för e-postavdelningen (plats) för konsultationssammanfattningar är det möjligt att inkludera en faktura/kvittobilaga.

Om bilagan väljs bifogas även Nordhealth Pay-kvittot om följande villkor är uppfyllda:

• Fakturan har slutförts inom de senaste 24 timmarna.
  • Fakturan inkluderar inte patienter som är markerade som avlidna.

Återbetalning

Det är möjligt att återbetala en Nordhealth Pay-betalning direkt till kundens kort. Observera att detta återbetalningsalternativ styrs av avdelningens (plats)-inställningen Aktivera återbetalningsknapp för betalterminal.

På fakturasidan:

• Under Betalningar, på Nordhealth Pay-betalningsraden, välj Återbetalning. Dialogen med Nordhealth Pay öppnas.
  • Alternativt kan du justera återbetalningsbeloppet.
  • Ange eventuellt orsaken till återbetalningen.
  • Välj Återbetalning för att starta återbetalningsprocessen.
    OBS: Detta återbetalningsalternativ bör användas om inga inventarier kommer att returneras till lager. Om vissa varor behöver returneras bör ett arbetsflöde för kreditnota användas istället.

Följa status på betalning

Du kan följa betalningsstatus i den allmänna fakturadatabasen (Kunder & Patienter > Fakturor) eller på kundprofiler (Kund > Fakturering > Fakturor). Statusen visas i kolumnen Betallänkens status. Vissa statusar visar också ytterligare information i informationstipset (i-ikonen).